Известие

Collapse
No announcement yet.

:( без масло :(

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• :( без масло :(

колеги да ви се оплача направо зле оставих я без малсо и почна да чука сега незнам повдигачи ли са кобилици кво да права незнам седи си пред блока и така. (((((((((
    Alfa Romeo 156 2.4JTD "99"

Като за начало кажи една молитва.......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

маслото е сменено преди 5000 км селениа Турбо дизел зле ми е наоравоо.. маи 6те трябва да се намесва екстрим тунинг.

Comment

Първоначално публикувано от Pl770i Покажи съобщение
        маслото е сменено преди 5000 км селениа Турбо дизел зле ми е наоравоо.. маи 6те трябва да се намесва екстрим тунинг.

Е каде отиде това масло?Всичкото ли го излапа?Ти щеката за маслото не вдигаш ли?

П.С.И гледай молитвата да е от сърце.
        Alfa Mito 1.4
        156 2.0 155 ex
        156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Кофти, дано спасиш поне турбината
          sigpic Alfasud/156 1.8ex
          156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от Pl770i Покажи съобщение
            колеги да ви се оплача направо зле оставих я без малсо и почна да чука сега незнам повдигачи ли са кобилици кво да права незнам седи си пред блока и така. (((((((((
            Като за начало налей масло и закарай колатааа..... ми в Екстрийм Тунинг ако искаш
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

какво ще рече 'без масло"? Имаше ли въобще нещо на щеката? След като доля, има ли пак чукане? ако9 не си долял, долей, прекръсти се, запали една свещичка, запали и ако изчезне чукането, печелиш

Аз днес, 800 км след смяна на масло и филтър, установих случайно, че съм малко над минимума на щеката. демек - около литър ми се е загубил, а досега не е пипала грам дори между две смени (около 9 хил км) полегнах под колата и установих, че причината е повече от тривиална - недобре завит маслен филтър от момчетата в сервиза - дозавих около половин оборот на ръка само
              Добре е се проверяват тея течности регулярно
              Last edited by trustworthy; d.m.y г., 17:00.
              _______
              146 JTD - ex
              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

~

ами като долях тоест преди 2 дни запалих и пак чукаше днес ще пробвам пак ииии,,ъъъъ ако може малко инффо кво ме очаква от там натам... направо плачч

Comment

Значи колянов вал е малко вероятно, зашото великата италианска инженерна мисъл е измислила мазането долу много добре, дори с много малко масло. По вероятно е горе по главата да имаш проблеми. Повдигачи, валове и т. н. Но трябва да се отвори и да се види. С едни 500 лв. може да се разминеш ако е само горе по главата проблема.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                    Значи колянов вал е малко вероятно, зашото великата италианска инженерна мисъл е измислила мазането долу много добре, дори с много малко масло...
                    Тук си прав. Имаме колега с горчив опит, който е показал, че наистина тея дизели могат без масло...но не и за постоянно.

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                    ...По вероятно е горе по главата да имаш проблеми. Повдигачи, валове и т. н. Но трябва да се отвори и да се види. С едни 500 лв. може да се разминеш ако е само горе по главата проблема.
                    Как ги сметна 500 лв по главата на тоя 5-цилиндров дизел, не знам. Валове, пулове...нз си кво...То само труда по отваряне-затваряне ше е цифричка.

По звука на чукането, може да се гадае до известна степен откъде идва. Принципно, ако е чукане, а не приглушено тропане, би трябвало да е откъм главата, но без да я чуе специалист, няма да стане така или иначе.
                    _______
                    146 JTD - ex
                    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

И на мен не ми стана ясно, как е останала без масло-не си го гледал, откакто си го сменил или изведнъж изчезна примерно.....
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                        Тук си прав. Имаме колега с горчив опит, който е показал, че наистина тея дизели могат без масло...но не и за постоянно.

Как ги сметна 500 лв по главата на тоя 5-цилиндров дизел, не знам. Валове, пулове...нз си кво...То само труда по отваряне-затваряне ше е цифричка.

По звука на чукането, може да се гадае до известна степен откъде идва. Принципно, ако е чукане, а не приглушено тропане, би трябвало да е откъм главата, но без да я чуе специалист, няма да стане така или иначе.
                        Ааа аз не видях, че колегата е с дизел.

Comment

Working...
                        X